woensdag, januari 07, 2009

Tentoonstelling: Een Gebaar van Inkt


Tentoonstelling van 23 januari 2009 tot 20 februari 2009 in Cultureelcentrum"De Borre"

De poëzie was de eerste artistieke roeping van kunstenaar Ludo Vanroy, die van vorming ingenieur thermotechniek is. Op de tentoonstelling “Een gebaar van inkt” leren we hem vooral kennen als een kleurenmens, die zich uitdrukt in monotypes: vrije zeefdrukken die sterk aanleunen bij de schilderkunst. Zijn werken geven een spontane, dynamische indruk.
Vele van zijn werken zijn ontstaan uit zijn fascinatie voor wetenschap en technologie, en uit zijn filosofische vragen errond.
Over technologische innovaties, processen die de geest bezighouden en waarvan we de verdere ontwikkelingen, de eindeloze mogelijkheden nog niet geheel kunnen vatten. Newton en Einstein, nieuwe wetenschappelijke (snaar)theorieën: zij vormen zijn inspiratiebron en uitgangspunt.
In de geest en de handen van Ludo Vanroy worden zij poëzie, beweging, compositie, kleur.
In deze tentoonstelling zoekt Ludo Vanroy aansluiting met de gedichten uit zijn bundel “Een gebaar van inkt” en wil hij hieraan ook een ruimtelijke invulling geven.
Hij behandelt thema’s uit wetenschap en technologie zoals membranen, krachten, gravitatie, repetitieve bewegingen. Maar ook de scheppende, onderzoekende en dwalende mens trekt zijn aandacht. De mens die op zoek is in een zelf geconstrueerd landschap naar de complexe historische, politieke en sociale realiteit verstopt achter beelden en woorden.

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails